KlímaSzerelés klíma szolgáltatások

Klímaszerelés  – akár 10 év garanciával! Klíma beszerelés, tisztítás kiváló szakemberekkel!

Klíma telepítés megfelelő körültekintéssel

A kollégáink a megfelelő végzettséggel, precizitással és az ügyfél kívánságát szemelőtt tartva végzik munkájukat!

Ingyenes kiszállás

A klíma telepítést az alábbi megyékben ingyenes kiszállással tudjuk biztosítani: Pest, Nógrád, Heves, Fejér, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok. Ezeken túl kiszállási díjat számolunk fel!

klíma vác, klímaszerelés, klíma beszerelés, klíma tisztítás, klíma telepítés

Miért érdemes minket választani?

Az általunk telepített gépekre 1 év teljeskörű garanciát vállalunk! Az 1 év leteltével a nagykereskedő vállal még további garanciát, amennyiben az ügyfél a garanciális feltételeket biztosítja. A részletes garanciális feltételek megtalálhatóak a szállításkor kézbesített termékdokumentációban.

Klímaszerelés

Általában megoszlanak a vélemények, hogy szükség van e klímára vagy sem. Vannak, akik nem szeretik a klimatizált helyiségeket, mert fáznak, tüsszögnek, vagy hosszútávon fejfájást okoz nekik. Ha valakinek ilyen jellegű problémája van, természetesen azt is tiszteletben kell tartani.

Ugyanakkor megvagyunk róla győződve, hogy ez nem fordulhat elő egy jól átgondolt, megtervezett klíma esetében. Egészen biztos, hogy a rossz tapasztalatok csakis egy rosszul felmért és nem megfelelően beszerelt klímának köszönhetőek.

 

A megoldás kulcsa egy olyan klímaberendezés elhelyezése, amely oda való paraméterekkel rendelkezik és a megfelelő helyiségbe kerül beszerelésre.

Hogyan kezdjünk neki, milyen klímát válasszunk?

Az a legfőbb feladata minden klímával foglalkozó cégnek, hogy segítse a vevőt és irányt mutasson a legmegfelelőbb klíma készülék kiválasztásában és szakszerű beszerelésében. A klímaszerelés tehát szakember közreműködésével egyszerűbb és eredményesebb. A vásárló igényeit felmérve, az adott ingatlan körülményeit, adottságait figyelembe véve lehet neki kezdeni a klíma szerelésnek. Bizonyos berendezések hűtés-fűtés funkciókkal rendelkeznek, légkondicionáló és fűtőberendezés együtt, egy készüléken belül tartalmazza ezeket vagy épp inverteres, ami alacsonyabb fogyasztást biztosít. Ha ilyen berendezések érdeklik, abban is segítünk, hiszen a cél, hogy a meg vásárolt klíma minden szempontból teljes mértékben megfelelő legyen!

Fontos megjegyezni!

A klímaszerelést minden esetben a készülék kiválasztása előzi meg. Ha garancia mellett szeretne vásárolni, ami ideális, akkor bízza ránk a klímaszerelés feladatait!

Úgy kell választanunk, hogy ne huzatérzetünk, hanem kellemes hőérzetünk legyen a klimatizált helyiségben!

Ez nem olyan egyszerű feladat, ezért kell minden körülmények között szakemberre bízni a klíma kiválasztását és beszerelését. Kérjük forduljon hozzánk bizalommal! klímaszerelés kapcsán

Két fontos szempontot kell figyelembe venni:

– Az adott készülék megfelelő kapacitású legyen

– A kivitelezés esztétikus legyen

Sajnos még most is előfordul, hogy rosszul megválasztott és nem megfelelő helyre beszerelt klímaberendezéssel találkozunk. Azonban ennek oka leginkább a tájékozottság hiánya, mintsem pénztárca kérdése lenne. Az árak tekintetében ugyanis ez nincs extra feltételként megszabva. Vigyázzunk az ugyan akciós, olcsó, de gyenge minőségű termékekkel. Akció minőségi termékeknél is elérhető, csak kell egy kis szakértő segítség a kiválasztáshoz.

A klíma funkcióját veszti és nagyobb költséget jelent, ha:

 • Rosszul méretezett
 • A helyiség adottságaihoz képest túlságosan kis teljesítményű a klíma készülék
 • Nem esztétikus, mert nem „odaillő“ klíma típus lett felszerelve

Melyik típusú klímaberendezést válasszuk?

Ahhoz, hogy eltudjuk dönteni, melyik klíma beltéri egység ideális a számunkra, több típusból is válogathatunk és találhatjuk meg a legmegfelelőbbet.

A kivitelezés szerinti kínálat:

 • Oldalfali beltéri egység
 • Kazettás beltéri egység
 • Álmennyezeti (parapet) beltéri egység
 • Mobil beltéri egység

 1. Az oldalfali beltéri egységet az úgynevezett Split klíma készülékek jelentik, melyeket otthoni, irodai és üzleti célra használnak, hűtésre és fűtésre egyaránt. A legnépszerűbb klíma rendszer. A split kifejezés osztott rendszerű klimatizálást jelent, tehát a berendezés egy beltéri és egy kültéri egységet is tartalmaz. Ez a típus a mobil klíma továbbfejlesztett változata, mely sokkal hatékonyabb, esztétikusabb és jóval komfortosabb. Ennek egyik változata a multi split klíma, amely szintén beltéri és kültéri egységből áll, viszont ez már több helyiséget is képes klimatizálni egy kalap alatt.

2. A kazettás beltéri egység kevésbé elterjedt a lakosság körében. Ennek a típusnak a felhasználása főként irodákban, vendéglátó egységekben, bevásárlóközpontok üzleteiben és szállodákban jellemző. Éppen ezért leginkább nagy teljesítményben érhető el. Lakossági felhasználásra csak egy-két gyártó készíti ezt a típust. A kazettás klíma beltéri egységét álmennyezetbe ajánlott beépíteni, így sokkal esztétikusabb.

3. Az álmennyezeti/parapet beltéri egység szinte mindenhová felszerelhető. Ezt a fajta klímát a padlótól nem nagy távolságra oldalfalra vagy mennyezetre is fel lehet szerelni. Legtöbbször tetőtéri beépítéseknél szokták alkalmazni, ahol nem túl sok az egyenes felület. Közkedvelt a vásárlók körében, mert csendes működés jellemzi.

4. A mobil beltéri egység nevéből adódóan egy mozgatható berendezés, amely különösebb szerelés nélkül könnyedén áthelyezhető egyik helyiségből a másikba. Óriási előnye, hogy mobilitásával igen nagy szabadságot biztosít a felhasználóknak. Súlyuknak, kivitelezésüknek köszönhetően egyszerű a szállításuk.

 

A klíma szerelés lépései

 

 1. Előkészületek, helyszíni felmérés

A klíma készülék beszerelése egy több lépcsős folyamatból áll. A klímaszerelést alapvető előkészületi, majd ellenőrzési feladatok előzik meg, amelyek egy esztétikus és hosszú élettartamú klímát garantálnak. A klíma felszerelése előtt minden esetben helyszíni felmérés szükséges. A felmérés biztosítja, hogy a megrendelő igényei és az ingatlan adottságai alapján melyik a lehető legjobb megoldás számunkra.

 

 1. Klímaszerelés előtti megtervezés

A klíma szerelés megrendelését követően a szakemberek a helyszínen lepontosítják a szerelés fázisait, azaz véglegesítik a beltéri és kültéri egységek helyét, a kondenzvíz elvezetését, valamint a klíma készülékeket összekötő hőszigetelt rézcsövek és elektromos vezetékek útvonalát.

 

 1. A klíma készülék beszerelésének kezdeti szakasza

Első lépésként a beltéri egység alaplapját rögzítjük fel a falra. Ezt követi a rézcsövek és az elektromos kábelek útvonalának kiépítése egy úgynevezett dekor csatornában vagy falhoronyban. Ha a split klíma készülék esetleg vasbeton falra kerül, akkor át kell törnünk a falat. A faláttörést követően a kültéri egység fali tartókonzolját kell elhelyezni az előre megbeszélt helyre, körülbelül 3-4 méteres szerelési magasságban.

 

 1. A klíma szerelés középső szakasza

Következő lépésként a kalorikus vegytiszta és szigetelt rézcsövek összekötésével folytatjuk. A kondenzvíz elvezetése után az elektromos betáplálás kiépítése történik a megrendelő által biztosított 230 V-os fali aljzatról vagy szakaszoló kapcsolóról.

 

 1. A klíma szerelés utolsó fázisa

Miután elkészült a beltéri és kültéri egységek felszerelése, utolsó lépésként a kábelek és csövek összekötésére kerül sor. Ezután következik a gép, illetve a csőrendszer vákuumozása és a hűtőközeggel való feltöltése. A beszerelést végző szakember a kalorikus kör megléte után elektromosan is beüzemeli a készüléket. Ha mindezekkel végeztünk, a klímaberendezés elindítható, amelyet nyomásmérő műszerekkel kell ellenőrizni, hogy nagy terhelés esetén is megfelelően működjön. 

Márkákból is sok lehetőség adódik: Midea, Polar, Gree, Daikin, LG.

Cégünk vállalja a klíma szerelést Szolnok és környékén is, Budapest városán kívül..

Kapcsolat

Amennyiben Ön is szeretné otthonát komfortosan hűteni/fűteni, forduljon hozzánk bizalommal!